neljapäev, 15. aprill 2010

Tilliga ja tillita

Kõlab nagu meie kursa aktsioon, aga...


Naised korraldavad aktsiooni «Tilliga ja tillita» (72)
14.04.2010 17:28

Neljapäeval, 15. aprillil, mil Euroopa Liidus tähistatakse võrdse palga päeva, korraldab BPW Estonia koos Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsiooniga (EENA) ühisaktsiooni «Tilliga ja tillita».
Sel päeval on paljudes söögikohtades üle Eesti väljas sildid, et lõhesaiad (või mõni muu roog) on müügil kahe erineva hinnaga. Lõhesai tilliga on 30,3 protsenti kallim kui samasugune sai ilma tillita.
Sõnamängu ja huumori abiga soovivad naised viidata sellele, et Eestis on samaväärse töö eest meeste ja naiste palkade erinevus 30,3 protsenti. «Tilliga ja tillita» kaudu tahavad naised pöörata tähelepanu olukorrale, kus Eestis on naiste-meeste palgalõhe suurim Euroopa Liidus ja see pigem kasvab kui kahaneb. Samas ei kao palgalõhe iseenesest, vaid selleks tuleb viia läbi uurimusi, tõsta teadlikkust ja sihipäraselt meetmeid kavandada.
«Palgalõhet aitab vähendada vaid see, kui naised saavad olukorrast teadlikuks, muutuvad seeläbi julgemaks ja teevad rohkem eeltööd enne järgmisi palgaläbirääkimisi,» seisab EENA saadetud teates.

0 kommentaari: